Uppdatera!

Det var ett tag sen. Det har ju varit jul så då har man inte haft tid till annat än att äta och sånt. Det har varit en mysig jul och vovvarna har skött sig så bra, så det blev många klappar till de små liven! Till mig också ska jag tillägga, fick många fina paket!
Idag är det nyårsafton och jag sitter hemma med myskläder på. Jag känner inte alls för att hitta på något, och inte Jonas heller. Från det ena till det andra är det faktiskt skönt att ingen av hundarna är nervösa över skott och sådant, de ligger i sina bäddar och sussar helt oberörda, det tackar vi för.
Jag och Farrax var till ridhuset i Uddeholm igår och tränade lite, då Brukshundklubben hade hyrt det. Han är så rolig att pssla med, han bryr sig knappt om de andra hundarna! ÄN, vill säga. Efter det bjöd Hille och Anders mig och Jonas på mat, mycket trevligt ska ni veta. 

Farrax med sin toffel.


Nix, nu ska jag sysselsätta mig med något annat!
Gott Nytt År, alla fylltrattar önskar tråkmånsen själv.


Hemska tider!

jag har, utan att vilja se det själv, ganska stora problem med en av mina hundar. Nämligen den gamla stackaren. Han har sådan ångest när inte jag är hemma. Det gör mig då tyvärr ganska ledsen och irriterad och utan att jag säger nått så känner han det på sig. Han var hemma själv, med de andra två hundarna, en timme igår och blev hysterisk. Han är en superbra hund. Men tyvärr känns det inte som att han funkar i våran vardag. Mina hundar är med mer eller mindre överallt, men de ska j kunna vara själva om det behövs. Han kan inte bli med till de som har hundar, katter eller barn. Vad gör man då? Det är ju inte så att man kan lämna honom hemma direkt. Och kommer det någon hit som har barn eller hund måste han stängas undan. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Han mår i vilket fall som helst inte bra stackarn. Någon som har nått bra tips? Jag kan visserligen meddela att jag har prövat det mesta. Jag ska in till apoteket och höra om de har något lugnande att ge honom, men hur kul är det att i princip droga ner vovven så fort man ska och handla? Tänk om jag får ett jobb snart, vad skulle hända med honom då? Vilket jag hemskt gärna skulle vilja. Nu ska ju detta med lugnande effekt användas som avvänjning men ändå. Han är trots allt 8 år och borde fixa nån timme hemma ensam då han har två bröder som är hur coollugna som helst. Men men, det duger endast med matte, han är helt enkelt ingen hund som trivs i flock. Men, han är bra trots allt!

En Fin hund, en fin morgon i november..

Något som däremot var trevligt var att få träffa Christine och prata lite strunt sämt äta skitgod mat på Kils brukshundklubb. Trevligt folk och god mat. Perfekt.

Hej så länge.


Mums!

igår bakade vi julgodis och det blev ovanligt gott kan jag lova. Jag har ätit en hel del. Jonas också.
Lillen ligger snällt och sover bredvid mig, i soffan faktiskt. Jag har inte hundar i soffan annars för de brukar inte vilja sitta där, men nu ville han snosa lite med matte och det är ju alltid mysigt. Vi var hos Annika på kurs på söndag, och det var så trevligt så. Vi gjorde lite små kontakt och följsamhetsövningar. Lilleman är väldigt självständig, så matte får ligga i för att vara intressant! Han är väldigt lättvindig som valp, jag är hur nöjd som helst. Det är knappt att man märker att man har en liten i huset.


Farrax, dagen han kom hem till oss..

De växer fort! Han har gått upp hela 1 kg då jag vägde honom i morse.
Go natt.

Härj!

vovvarna de två härjar som galningar och och den tredje ligger och surar samt försöker bryta. Han saknar lugn och ro han, den gamle mannen. Men trots allt tycker jag att det är han som är den jobbiga. Tråkig och sur. Dessutom tycker jag han fostrar den lilla alldeles för hårt. Det gjorde han visserligen med Wilthon också, så det löser sig. Det har ju naturligtvis blivigt bättre.
Idag är det kurs hos Annika och det ska bli kul att se valparna igen. Jag tycker att Farrax har vuxit mycket. När han kom hem kunde han lätt gå under soffbordet, men du drar han i huvudet när han har lite för bråttom. De är så roliga de små, men nu får han allt gärna bli lite äldre!


Matten ögonsten, han är allt bra han, med närmare eftertanke.

Nej, nu blir det till att öka tempot. jag ska hinna mycket innan färden till munkfors. Ska ut och leka med den lille lite så han blir trött, så jag kan ägna mig åt nått vettigt sen!
I morgon blir det julgodis bak, julmusik och kanske en skvimp glögg som min sambo har köpt till mig!
Hej då.

Mys!

igår åt vi god mat här hemma och såg på Idol. Även hundarna de stora tog sig ett smakprov då jag var ute och lekte med lillkillen i snön. Vi hade ju ätit fördigt men sånt tycker inte matte om ändå vill jag lova så det var tur för de att jag inte kom på dom. Just nu ligger alla små barn och sover men snart ska jag och Wilthon ut och gå med Hille och Winken. Det har han längtat efter kan jag garantera! Ska bli skönt för honom att få komma ut själv med mig, han känner sig nog lite bortglömd när han har fått en lillebror, som de flesta barn när det kommer en ny medlem i familjen. Han har ju alltid fått all uppmärksamhet med tanke på att Phoenix inte vill ha nån. Så, Wilthon har alltid tänkt att: bra, då tar jag allt. Så nu blir det till att dela med sig. Men han tycker trots allt om sin lillebror. Mycket också. Så det är kul för honom att ha nån att snosa med om dagarna i sin bädd. Ikväll tror jag att jag ska läsa lite i nån av alla börcker som jag har. Häromkvällen tog jag min kudde och la mig bredvid Wille i hans bädd och läste och sov mellan varven medans Jonas spelade TV-spel. Det var dundermysigt det. Det får nog bli en sådan kväll ikväll också tror jag, då blir Jonas glad också när han får roa sig lite.

Ett fint kort på Wilthon.. Ser faktiskt vuxen ut här dessutom.

Nej, nu börjar klockan dra iväg så nu får Jonas ta och komma hem så jag kan åka till skogs. Vi ska laga kyklingpaj när jag kommer hem från promenaden! Mums. Moster Lottas kyklingpaj. Det ni!
Vi säger så, så länge.
Hejs.

Ittan!

Jag har märkt att Wilthon hemskt gärna vill stå ute på gräsmattan och titta när de släckt gatubelysningen. Han står där ute  i evigheter trors att det är så kallt och en saluki har ju varken päls eller hull för att vara ute på vintern. På dagarna vill han in direkt men inte på kvällarna. Med tanke på det ska det bli skönt med en hund som tål kylan, eftersom jag tycker om att vara ute på vintern.
Idag har jag och Jonas hunnit med mycket och det har varit en kanon dag. Vi har bland annat haft snöbollskrig. Jag kom på att jag är skitusel på det. Dessutom blir jag hysterisk och skriker som en gris. Men kul var det. Hundarna var med och bet i mig viket inte gjorde saken bättre så vi var trötta och nöjda allihop när vi kom hem. Min raring till pojkvän köpte mig lite godis så nu sitter jag och äter godis, dricker Julmust och ser på Sune. Jag säger bara - Peter Haber. Han är SÅ bra! Lika kul att se de här filmerna varje år. Just nu ska han hugga gran.
Jonas jobbar natt och det blir allt lite tomt faktiskt.

Bröderna myser lite..

Lillen sover nästan, även jag visserligen, så jag funderar på att hoppa i bädden.
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!
Ittan, ittan, hej o hå.


Snö!

fan vad kul att det kommer så mycket snö! Vi var ute idag och fixade en adventsgran och igår fixade jag en massa fint här hemma så nu känns det verkligen att det snart är jul. Dessutom var jag hem till mamma igår och hämtade Sunes Jul filmerna så ikväll blir det stämmning vill jag lova på Karlströms väg! Hej o hå.
Fullt ös från morgon till kväll är det när man har valp. Han vill inte sitta still EN sekund. Jag fick honom till att sova ett tag nu, så då passade jag på att sätta mig vid datorn. Det är nämligen så att han vaknar och följer efter mig varje gång jag går ut i köket eller nått, så vill man att han ska sova är det bara att sitta still. Det är en liten tuffing vill jag lova. En riktig fuling med ett supergulligt yttre. Han var med till skogen idag och det var ju så kul förstås. Han befann sig dock mestadels under mossan kändes det som. Han dök upp någon gång ibland men den var häftig ska ni veta. Wilthon är så jätte duktig med sin lillebror! Försiktig, vilket jag inte visste att Wilthon kunde vara. De är så söta. Farrax hänger honom i öronen så det är snudd på att jag tycker synd om honom, och det har inte hänt förut. Första gången Wille åker på smäll.


Wilthon och Farrax..

Hoppas snön ligger kvar tills i morgon nu, för det tycker vovvarna är så roligt. Jag också för den delen.
Nu blir det Sune för hela slanten!

Go kväll gott folk.