Dagarna dundrar förbi.

Ja, jag sitter just nu här och snorar. Tätt i hela huvudet. När jag var på klubben idag så kom jag att tänka på att det faktiskt är höst, riktigt mycket höst. På med tjockiströja och det står inte på förrän långfillingarna kikar ut ur garderoben. Jag skulle ju hinna så mycket denna sommaren? Hoppsan Kerstin, så vet den slut.
Fast å andra sidan så har jag hunnit mer än jag hoppats på, om man ser det från en annan sida. Jag har fått jobb och är nu på stort G att söka fler.
Vi har även gjort intresseanmälan på en 3:a i Viken i Karlstad. Får se, tror inte att vi får den men det kommer fler, man måste börja någon stans.
Jag har även hakat på en kurs med min jycke som jag hoppas på att kunna slutföra, Farrax som FM-hund. :)Eftersom han har en C-höft så väntar vi på svar från SBK.
Jonas avslutade ju också sin mission i Afghanistan och kom hem i juni.
Massa grillat och mys under många fina sommarkvällar.
Lärt sig hålla snattran fast man vill skrika rätt ut.
Massa hundträning där man även träffat massa nya, glada människor.
Ja, jag är nog nöjd så, med tanke på att det bästa på året är kvar - Hösten.

Ha det bra alla glada. :)
Imorgon är det träning med småkillarna som gäller, fullt upp hela dagen! Lade ett spår till salukin idag, han var så kalasduktig. Sötaste spårkillen i stan!


Trött, tröttare, tröttast.

Tyvärr får jag stå för alla tre, för mina vovvar är inget av det. Idag har de inte fått många knop gjorda men vem lider av det? Tror bara att Farrax tycker det är lite tråkigt fast han är ju en liten skrotnisse och brukar till större delen av dagen roa sig mycket bra själv. Wilthon är helnöjd med att slippa gå ut i ett ruskväder som detta. Han kör en tjejkiss just utanför trappan och sedan tassar han in igen. Fast tendens till rastlöshet finns, hoppar omkring, tigger mat osv. Han är för rolig. Förut när jag skulle ge dem några godisar var, som jag nyss köpt, så för varje godis så la han sig ner på golvet och tuggade i evegheter, medans den andra halkade runt i sina dregelpölar, ivrig som få över den biten jag hade kvar i handen. Här snackar vi skillnad i stresstålighet.
Tränade faktiskt lite med Farrax förut här ute på gräsmattan och han var något hysterisk så resultat var svårt att få, eftersom han hann med att utföra flera "bonus" beteenden. Vilket belönar jag egentligen? :S Jaja, jag belönade vårat stölliga pass som var totalt oseriöst men skitkul. :) Ojoj, någon bra apportering fick vi fram men ett framförgående som jag bara önskar min värsta fiende. Fast, det ser säkert ännu sämre ut, iof. Jaja.
Vill ta en riktig långtur med mina vovvar i morgon, har längtat efter det i flera dagar men det blir liksom inte av.
Nu är det snart kvällen, myser nog ner mig i soffan en microstund.
Natti natti
.

Jag får liksom ingen ordning.

Just nu befinner jag mig ensam hemma hos Sara, hon och Simon har åkt till jobbet. Själv börjar jag inte förrän kl 16 och jobbar till 20.10. De ringde i morse så jag får några extra timmar, vilket är kalasbra. Ikväll efter jobbet bär det av till Hagfors igen och så får jag se hur länge man blir kvar där, hoppas på att de ringer om mer jobb snart.
Jag är ju visserligen inte ensam just nu, jag har två pojkar hemma givetvis. Jag kan säga att lilleman ska nog snart tappa gaddar eftersom han satt och tuggade på skostället som är gjort av järn när jag kom ut i hallen. Kliar säker hysteriskt. Då pratar jag, vilket ni förstår, om Saras vovvar. Mina fick vara hemma. Första gången jag sovit utan min Farre, han måste tro att jag försvunnit totalt. Innan jag åker hem ska jag köpa hundmat, det var bara bottenskrapet kvar, och det är ju så att man orkar hålla sig för skratt när man ska kånka hem det, både dyrt och tungt.
Nu är det höst, vilket är bästa stunden på året enligt mig. Sådär dimmigt och kallt på morgonen. Jag saknar mina skolstarter när jag känner den lften, allt var så lätt när man gick i skolan. Maten serverad och fasta tider då lärarna tryckte in kunskap i skallen på en. Nu däremot står man på en punkt på världskartan och har inte en susning om i vilken riktning man ska ta. Livet kan ju se så olika ut beroende på vilken väg man väljer. En bra idé är ju att prova sig fram och inte bara konstatera att "så är livet". Men om man är helt yr i plymen, går i cirklar samt har bly i skorna, vad attans gör man då?
Fast, jag känner ju att visst blir det mer och mer uppenbart, lite tid att tänka bara.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv.
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra.

Mysdagar.

Av någon anledning vill jag bara stänga in mig och titta på TV eller bara skrota runt inomhus. Är inte det konstigt? Jag som inte är nått för det annars, men nu ni. Bara äta massa strunt och mysa ner sig under filten med hundarna i andra änden av soffan. Fast, om något roligt som hundträning eller långa promenader ges på förslag hänger jag ju givetvis på, men känner mig inte rastlös efter jag kommit in efter en sådan aktivitet. Kanske bara är så att jag finner mig i det mesta just nu. Fast en sak som är lite trist, det är att vara själv. Är ruggans bortskämd med folk runtomkring mig dagarna igenom.
Idag ringde de om jobb, så imorgon bitti bär det av till Kd och jobb 09,55 - 20,10. Skönt att få några timmar nu när jag gått hemma i fyra dagar och latat till mig.


Nu ska jag fixa matlåda och sedan är det väl snart kvällen förstår jag. Hundarna är trötta, en heldag med allt som kan tänkas hända. Ett spår, en promenad på två timmar och sedan till klubben en snabbis. Jag kan säga att jag är minst lika sliten. Det var väl tack vare A som denna dagen blev så händelserik. En riktig härlig dag.
Hejs.

Är det inte den ena, så är det den andra.

När vovvarna är nöjda och vilar mellan varven, är min sambo som ett nervknippe. Han ska spela match idag förstår ni, och skulle kunna tjata hål i huvudet på mig just nu. De möter Ekshärad och det är ju årets match. Ja, så när den är över ikväll så är väl hundarna utvilade förstår jag.
Som försök att lugna sig själv spelar han tvspel just nu, enda gången jag tackar de högre makterna för att det existerar.
Nu blir det en promenad med S, som jag inte sett på bra länge. Trevligt värre.
Ha en bra kväll gott folk, min kväll beror alldeles på hur resultatet slutar senare under kvällen på Valhall, eftersom jag har lyckats fått tag på den absoluta vinnarskallen och med det ett otroligt dåligt humör vid förlust. Han har framkallat många goda skratt med hjälp av det. :)
Hej så länge.

Långa nätter.

Inatt hade jag svårt att sova, vilket inte hänt sedan urminnes tider. Jag somnar ju alltid, innan jag hinner lägga huvudet på kudden. Vad av detta? Jaja, jag kanske är synsk och kände på mig att min saluki skulle klämma i sig mer än en halv flintastek under denna extremt långa natt! Det var dessutom som om han kände när jag somnat, eftersom jag annars skulle ha hört honom. Varken jag eller Jonas är så glada i flintastek så vi åt nästan inget, resten åkte i soporna, som han givetvis kom åt. Han kilade väl in den där långa, spetsiga truten och smällde i sig allt, utom benet i mitten, som han plockade fram från sin gömma när vi kom från promenaden nu på morgonen. Då kom mamma surtant och stal det tillbaka. Han orkade väl inte engagera sig i det under natten, utan var tvungen att skita ur sig lite först för att få plats med mer. Satans hundkräk. Fast och andra sidan, det är ju inte jag som mår illa. :) Han flåsade sig runt på promenaden och ligger nu utslagen.
Hundkräk nummer två är nu helt bra i magen, vilket känns skönt. Nu på morgonen ska han få de sista tabletterna och sedan är han nog helt återställd om några dagar. Får ta det riktigt lugnt i början bara.
Nix, nu är det frulle och sedan ska jag borsta alla dessa kantareller som jag och Jonas hittade igår på våran tur på fyrhjulingen i stora skogen. :)

Godaste kantarellen. :)

Hejs svejs.


Svamp och piller förgyller tillvaron.

Ja, min golden är nu efter många om och men sig själv igen. Ingen gladare än matte. Lite piller och salva för magen gjorde susen och han är nu lika enerverande som han ska vara. Den lille sötnöten har i och med sin infektion blivit så mattesjuk att jag kände mig 1 dm kortare när jag vaknade. Delade en tältsäng med en golden som helst, om han fick, skulle befinna sig under skinnet på mig. Mysrys som bara den.
Jag och Sara tog en sväng till trollskogen med alla vovvar för att jaga skogens guld, och visst hittade vi lite. Mums det. Fast, varken jag eller Sara är väl super bra på svamp så vi kanske får ta oss ett piller och lite magsalva vi med imorgon när måltiden är över, glupska som vi är.
Påtok försent, idag igen, ska jag borsta mina gaddar och hoppa i bädd. Nöjd med dagens jobb och nöjd över att jobba i morgon 10-20. :)
Förresten fyller mamma år idag, grattis till henne!
Natti natti.

Älskade älskade du.

Ja, lugn och nöjd var det ja. Eller så var han inte riktigt sig lik denne lille rackare. Kräkts hela kvällen och äter inte sin mat och dricker inte vatten, han som annars är konungarnas konung på att lägga glidfällor på golver runt vattenskålen. En av gångerna han spytt kom det upp en pinne på 5 cm och annars bara galla. Sista gången inte ens det. Tog en sportflaska och fick i honom lite vatten i mungipan som jag tror gick ner. Har haft kontakt med jourhavande veterinär ikväll som säger att jag ska avvakta eftersom de inte gör någon kontraströntgen ändå nu så sent. Jag anser inte att jag är fjantig vad det gäller mina hundar i vanliga fall, utan prövar absolut veterinär a la lajan först, om det inte är akut givetvis. Men när kraken inte äter sin mat, utan står vid skålen och tittar på mig med frågande ögon, då blir matte orolig och det är riktigt hemskt att ta skålen ifrån honom när jag vet hur mycket han absolut vill ha sin mat.
Ja, jag ska krypa till kojs och sedan i morgon hoppas på att naturen tar hand om problemet, annars är det iväg och hälsa på mina vänner på solstadens. Jag har ju inte varit där på nån vecka så det är väl hög tid förstår jag.
Synd bara att han inte kan förstå att det är dessa pinnar han i ren frustration trycker i sig trots att det i familjen Hultgårdh råder strängt pinnförbud!



Nej, nu är det natten, på tok för sent.
Vill inte söva honom igen heller, eftersom han redan blivit sövd en gång pga nått i halsen. Vad är det för fel på munnkorg på promenaden?
Han är tamejfasen värre än Lotta på bråkmakargatan, han kan ju tillochmed slalom.
Med tränade nerver går jag och lägger mig.
Natti.