Ni kan enkelt göra allting bra.

Sitter här och plockar i saker, och jisses så mycket saker man har. Vart kommer allt ifrån? Harry Potter har varit här på besök från Karlstad och dumpat av massa skit. Det går tungt nu. Jag och Jonas har jobbat om varandra och tiden börjar bli snål. Men med lite musik i öronen av Lisa Ekdahl går det rätt lätt ändå.
Sedan har jag ju sådan hjälp av mina pojkar som är med och skrotar i allt. De står på huvudet i kartongerna för att se att allt går ok till. Vad gjorde jag utan dem? De kan verkligen ta fram det lilla extra i min vardag!



Ha det bra alla glada.

Bäst musik just nu - Lisa Ekdahl ~ Vraket.

Lite sällskap.

Det fick vi igår av balla gänget från Kd. Det skulle ha blivit lite träning vid klubben men det körde ihop sig lite. Men vi hann med en sväng till skogs nu på förmiddagen. Vilda busar i hela skogen. Min guldklimp har en tendens till att bokstavligt talat plöja ner allt som kommer i hans väg. Elvis är van och parerar men Miller möter gärna upp och 'leker' de två meter som blir innan han flyger som en vante. Det gäller att matte hinner med, vara steget före, att hojta till för att han ska se sig för. Ganska så olustigt det där. Man spyr upp hjärat ett x antal gånger på en tur. Men de lär sig, det har absolut blivit bättre.
Mycket mys blev det på kvällen med lugna hundar och tv. Vi tittade på 'Lite Sällskap' som jag inte sett förut. Jisses, rena rama parodin. Man tror ju att det är ett skämt och det tragiska är att det är ju förtusan inte det! Ett så pinsamt program har jag inte sett tidigare, fast så sjukt roligt att jag inte skulle kunna missa ett enda avsnitt. Det säger inte lite det, jag som aldrig tittar på tv. Jobbar med att köra bil, utan körtkort. Djungelns lagar helt enkelt.






Titta vad Harry hitta..



Japp, ner skiten i skiten bara. Enligt Farrax..

Fyra fina.

Hundarna är nöjda och jag är också nöjd, för idag fick vi tag på en lägenhet i Hagfors också. Allt flyter på så bra nu. Igår fick vi också reda på att en tar över lägenheten vi befinner oss i just nu redan 1 november så vi slipper dubbel hyra. Rena rama vinsten på lotto. Nu blir det till att fixa med möbler och packa saker. :)

Hundarna tyckte såklart att polarna skulle stanna ett tag till, snällanån, skogen är ju lika rolig nu som då.


Horn kom som ett prev på posten.

Ringde nyss SBK angående frågor om kastrerad hund, som tidigare var crypt, i samband med viltspårsprov. En söt liten människa i andra änden gav mig tipset och telefonnummer till kärringen som förstörde min förmiddag. Jag slår detta nummer på min telefon som var inloggningen till mitt andra jag. En sur och tvär människa svarar och jag presenterar mig och mitt ärende. Jag hade lite frågor kring detta då jag hört så många olika versioner, av både domare och andra. Efter bara några sekunder in i samtalet frågar hon - "vad är det du inte förstår?!" och inte nog med detta utan i princip har en nedklankande samtalsnivå om min hund. Som att det var något man absolut inte hade nån nytta avoch att det var fel på honom. Det kändes som att hon ville säga att det var rena skräpet. Ojojoj, katastrofen var ett faktum. Svaret på den frågan skulle ha blivit något helt annat än slutresultatet. Jag hade påbörjat frasen hur fasiken det är möjligt att man sätter en gammal grinig kärring i en telefonväxel? Fast vuxen som jag blivit stoppade jag orden vid tungspetsen och tackade istället såå hemskt mycket för den goda hjälpen och la på luren. Jag har nämligen lärt mig hanterat mitt humör, som kan vara något i hästväg och det är jag medveten om. Man blir så frustrerad över dålig personal, dessutom kan vilken människa som helst på klotet bidra med något bättre. Ut med haggan och in med någon som är glad åt sitt jobb.
Nej, nu är det fixa lite som gäller, sedan in till Hagfors i lite ärenden och sedan till skogs med djuren.
Tack för mej.


Fria vägar ut.

Nu sitter jag hos Sara och Simon och har just gjort klart för mig själv att snart bor jag här, närmare bestämt om tre veckor. Det känns så bra faktiskt. Möjligheter pluppar upp som tussilago på våren. Igår var jag till Hammarö Brukshundklubb och kikade lite. Vilket mysigt ställe och så nära min lya, tio minuter om jag får stå och vänta vid röljusen. Kan inte bli bättre, jag som är så van att ha klubben ett stenkast bort. Imorgon när jag är tillbaka i Hagfors så ska jag börja plocka i alla våra saker eftersom vi har mer saker än vad som ryms i mitt lilla krypin.
Jag ska också söka mig ett till jobb tänkte jag. Nått litet extra som jag kan ha berdvid det jag har nu. Spännande hörreni. :)
Som ett bra slut vill jag ju såklart skryta över att vi har en champinjon i flocken. Elvan är numer Svensk Viltspårschampion. :) Grattis så klart.


Nu blir det en tur i Mariebergsskogen och sedan in till salongen till Sara.
Vi ses gott folk.

Där fick jag.

Som sa att min sambo inte lagar mat och om han gör det är det köttfärssås. God köttfärssås visserligen men jag föräter mig lätt på saker och ting och har iochmed detta införskaffat köttfärssåsförbud. Men idag när jag kom hem stod han vid spisen och till kvällsmat fick jag nygräddade pannkakor. Ojoj, han var stolt som tuppen.
Nu är det natten, lite trött kanske. Myser ner mig med mina vovvar, då gubben jobbar natt. :)

Det tar sig sa pyromanen.

Japp, nu änterligen. Mitt och Willes första öppenklass spår iår var under all kritik så därför nämner vi inget om det utan fokuserar på att vi faktiskt klarade det idag! 40 poäng och ett förstapris är jag alldeles kanon nöjd med. :) Han är ju så söt. Han tyckte att älgflugorna störde honom så med jämna mellanrum stannade han och plockade bort dem, och fortsatte sedan med sin uppgift.
Kritiken löd:
En hund som är lätt att läsa av med föraren behöver träna mer! Lycka till!
Jag antar att det beror på att jag har lite svårt att lita på att killen är rätt. Men vi får jobba på det. Det är lite svårt dock eftersom att det kan svänga som bara den beroende på vilken sida herrn vaknar på.

Stolt matte såklart..

Nej, nu ska jag trycka i mig lite chokladpudding och bara njuta av en lång promenad sedan. Sedan ta itu med mitt hem och även försöka planera in ett spår till. :)

Hejs svejs.


Hemkommen med livet i behåll.

Så, den otroliga vandringen 1 är nu avklarad. Jag skulle vilja uttrycka utflykten som helt ok med fin lägenhet och bra väder. Vovven är nöjd och hur trött som helst. Enligt mig kom vi iväg för sent på förmiddagen båda dagarna med tanke på att vi beräknat gå en viss sträcka. Detta gjorde att det blev stressigt och att vi inte hann äta eftersom det började skymma = irritation från min sida. Vi fick nämligen gå 5 km på ren asfalt i stupmörker på slutet av lördagens utevistelse. Nu berodde inte detta bara på de två timmar vi förlorade på förmiddagarna utan även på långsamt promenerande. Fast med tung rygga är jag ganska nöjd med min prestation trots allt.
Så större delen av resan var mycket bra. Många goda skratt och mycket mys med min lillprins som faktiskt fyllde 2 år den 1/10. Rätt så ok födelsedagspresent, vistas på fjället i två hela dagar. :)
Jag låer bilderna tala för sig själva:

Mysigt.


Lite vila mellan varven..



Mysig trollskog mellan fjällen.



Dum,

Dummare..

Sötnöt..

Hej vad det går.


Lite fika är grejer det.



Något trötta kanske?

En aning.


Se så glada man får vara.

Som ni ser har vi givetvis haft roligt, det går ju inte att ta miste på. Förutom några små missar har det varit alla tiders.
Sitter nu i soffan hemma i Uddeholm med ena vovven bakom ryggen och den andra vid fötterna. Den gula har totaltrasigt face efter att ha skrotat omkring i diverse olika saker i fjällen och den andra helt slut av att inte varit hemma. Själv känner jag mig också lite slö. Tidig kväll bör det bli under kvällen.
Under veckan nu ska jag gå ett öppenklass spår med Wille, la ett litet ett idag och han blev så glad så. La en leksak i slutet då jag har svårt att avgöra om han verkligen gillar klöven? Jag la givetvis båda och leksaken var en droppe i havet i jämförelse, helt ickeviktig. Och då var det ändå hans stork, och den är ju delad favorit. Men lite grillad kyckling fick han också vid slutet och det var uppskattat. Spännande ska det bli.
Nu får ni sova så gott.