Snark.

Jag och Sara försov oss i morse, vi skulle ha varit uppe vid sju och gått våran vanliga promenad men båda två hade lagt undan klockan i sömnen när den hade ringt. Men jag tog en tur med bara Farrax nu nyss. Mycket mysigt.
Vi kom i säng sent igår vill jag lova. Filmen var inte slut förrän halv 12 och sen var det ju tjat som gällde så klart. Filmen var bra, inte hysteriskt bra, men absolut godkänd.
Fick en komentar i mitt förra inlägg och jag kan väl till viss del säga att den stämmer, för jag tycker han är sjukt förbaskat säker.
Till veckan kommer Jonas hem, för alla er som inte visste. :)

Trött.

Jag är hemskt trött på vinter nu, på bilar som är totalt igensnöade och cm tjock is på rutorna. Ändå får jag en skopa dåligt samvete då min bil aldrig sviker, aldrig trött pga väder men jobbigt är det.
Jag toksomnade förut i soffan och sov i två timmar! Jisses vad jag blev snopen när jag tittade på klockan. Måste ha varit helt slut. Men nu är jag som ny och tur är väl det, ska och se Snabba Cash ikväll. Tror den kan vara sjukt bra, tillochmed så att den kan duga till Li.


Nu ni.

Händer det grejsaker här i huvudet på Li. Ska iväg till salongen snart till Sara för hon ska klippa håret av mig! Orkar inte med detta långa tussiga hår längre. Ska ta av någon dm bara men jag tror det kan hjälpa mig en del, sparar säkert nån timme om dagen.
I morgon ska jag till sjukan och ta bort mitt födelsemärke i pannan. Lite sorgligt eftersom att det är så himla mycket Li, iofördej. :)
Återkommer med resultat, det kanske inte blir nått av något, vem vet?


Buggkurs och hundmys.

M, ikväll är det bugg i byn som gäller. Grymt kul faktiskt. Efter det funderar jag skarpt på att fara söderut, nämligen till Karlstad. Stygn ska tas på Farrax i morgon och jag ska till sjukan på torsdag. Eftersom min lilla saluki har dragit på sig någon typ av hosta får han ju inte träffa andra hundar, fast de sa åt mig att det inte var någon idé att dela på de som redan varit tillsammans, nämligen Farrax, Elvis och Wilthon. Nu har ju visserligen ingen av de andra två visat något, bär kanske tilläggas.
Så i morgon är en stor dag för oss alla eftersom vi då är på vinnarsidan. Inga sygn = ingen tratt. Jajjemen!
Nu är det fullt upp idag och det är så skönt faktiskt!

Alla goda ting är tre!

Nu är det frulle som gäller, för hela flocken faktiskt. Sedan är det införskaffning av hundmat, läsa, packa och bugga innan vi kan köpa oss en kaffe och sätta oss i bilen. :)
Vi hörs gott folk!


Utmärkt.

Sitter just nu vid bordet i köket och tuggar för glatta livet. Har varit på en utmärkt fest för tre brudar som tagit examen. En grymt kul kväll med massa roliga folk och massa glada skratt.
Vovvarna är ute på en nattakiss och jag längtar efter att få mysa ner mig under mitt täcke med vovvarna bredvid. I morgon kommer kvällen kännas något onödig för de minuter mina gossar ska ut på tur men vad gör det? Efter promenaden känner jag mig som ny och kan inte annat än att vara anundsjuk på de tre som pluggat färdigt!
Grattis på er!


Hundsnor och snöyra.

Jajjemen, blev till att dra iväg till Karlstad för undersökning på lilleman igår. Han blev så hängig och så kröp febern på. Han snörvlade och fräste så jag slängde in gänget och jag i bilen och drog iväg. De gjopde ett Crp och han hade jättehöga värden. När värdet låg runt 100 brukade de sätta in antibiotika men han hade över 140! Inte konstigt att han var lite hängig.
Vägen dit gick bra, men vägen hem var hemsk. Snöade som attans och man fick krypa fram på vägen. Men hem kom vi, och hemma är vi nu ett tag, eftersom mina två gossar är fullproppade av diverse olika tabletter, i olika färger och former!

Gosaker det..

Så nu mina vänner, blir det vila, vila och åter vila, till mattes stora förtvivlan!
När husse ser detta skulle han kanske kunna ringa, vore trvligt. :)
Läsandet kallar, men jag håller för öronen!
Hejs.


Förkyld liten kille.

Min lillpojke är förkyld tror jag. Han hostar och låter konstigt tycker jag. Jag ringde solstadens och de tyckte jag skulle avvakta lite eftersom han inte har feber. Ska dit till veckan och ta stygnen på Farrax så de får kolla han då oavsett. Annars är de ju i Råda på fredag. Han ser så ynklig ut så. Ojoj, men det är tur att han inte är lik husse i det här fallet. Wilthon är trots allt stark för att vara av detta kön. :)

De två...

 

Nu blir det en kort tur runt Uddeholm.

Ha det bra.


Skit under naglarna.

M, det kan man inte vara rädd för när man tränar hund inte, i synnerhet inte i ridhus. Man luktar hästskit i flera dagar och hundarna lika så. Man det är så det ska vara, då har man haft kul anser jag.
Det låg lite mer tyngd i andra änden på snöret idag om man säger så, säkert + 10 kg mot vad jag är van. Men kul var det och när vi hade varit i ridhuset ett tag kunde han börja fokusera på mig, vilket han hade svårt för de första tjugo minuterna. Men när han väl fattade poängen blev han riktigt med på noterna. Tränade lite små övningar och han tyckte det var roligt. Kamprullen, den ni, den var kalasbra den. Duktig liten kille. :)
Tänkte bara påminna om att om två veckor kommer herren i huset hem! Inte långt kvar nu. Då är han hemma i 11 dagar. Undrar vad han säger när han upptäcker att vi är fler än vanligt i sängen. Eller, inte i sängen, men på sängen, på sitt överkast. :)

Hur sa?

Vad gör man när man har en hund inte får anstränga sig alls, men håller på att slå knut på sig själv efter bara tre dagar? Det är ju fortfarande nio kvar. Trodde inte jag skulle behöva vänta så länge!
Vad gör man då när hunden är nyopererad och det är träning i ridhuset ikväll? Jo, just det, man lånar en annans voffe. Ska sno med mig Dylan av Jolin, så får vi se om hon får honom tillbaka sen eller ej. :) Jag gillar den hunden.
Igår ska jag säga, var jag på buggkurs ska ni veta. Jisses vad kul det var. Jag och Malin hade ju missat en gång så vi låg lite efter, men det fick väl gå ändå. :) På måndag är det dags igen, jajjemen!


Hemkommen.

Igår kom jag och mina gossar hem till Hagfors igen. Det var väl visserligen med blandade känslor. Trivs i Karlstad och trivs hos Sara och Simon. Vi har ju sjukt roligt. Anledningen till att jag åkte hem igår var att min lillkille har kastrerats. Vore han inte krypt skulle jag naturligtvis inte ha gjort det, men nu var han det och vi fick göra det bästa av situationen.
Igår var han hängig och lite orolig men i morse dök han på mig som han brukar göra för att få mig att vakna med tratt och hela köret. Han börjar bli mer Farre nu, och det är jag glad för. och det han har missat, kommer han ta ikapp, det kan ni lita på!


En vän för livet.

Idag är det ett år sedan. Jag tänker på honom varje dag och jag vill fortfarande inte förstå att han är borta.
En sådan speciell individ träffar jag aldrig mer, vi förstod varandra så bra. Allt vi gjorde, gjorde vi tillsammans på ett sätt som inte går att förklara. Vi höll verkligen ihop. En sak är säker - han gör det inte rättvist för sina efterträdare!

En höstdag i Hagälven.

Det är först nu som jag kan garantera att människans bästa vän är en fyrbent kamrat vars ögon säger mer än allt som med ord kan besrivas!

Vi saknar dig dagligen och jag hamnar ständigt i situationer som påminner mig om dig, lellgössen. :)
Älskar dig.


Hängig.

Medger att jag är något hängig, förmodligen lite i onödan. Men å andra sidan helt lagligt enligt mig. Kan inte träna mina hundar på grung av snö, kan inte gå ut och gå på grung av -30 grader, har inget att göra på dagarna mer än att sitta hemma och läsa och inte räffar jag en själ. Mitt i detta hostar jag och snorar så jag kan inte träna heller, eller åka till badhuset. Sedan kan ju alla räkna ut att jag går och räknar mina långa dagar i väntan på att min alldeles egna Jonas kommer hem.

En liten pruttfis det.


Man får hålla ut lite bara. Snart kommer våren och då är det inte lång tid kvar innan han kommer hem heller!

Han ringde nyss och då blev jag absolut något mer positiv, så nu ska jag sätta mig i soffan och sticka ett täcke till min vovve som fryser häcken av sig.
Icke att förglömma är att Malin kommer hit sen och då blir det en annan sak.
Hej då, alla glada.


Ensam.

En fredag utan pådrag. Inget för en som känner sig ensam i vanliga fall. Då hamnar man lätt framför datorn och i funderingar som ständigt återkommer. Något nytt och roligt får snart hända. Jag tror jag behöver en positiv förändring på något vis.
Blir till att läsa lite nu.
Go kväll gott folk.

Ge mig.

Lite motivation skulle inte vara helt fel. Vill inte läsa alls. Känner att jag inte orkar ta in det jag läser, utan tänker hela tiden på något annat. Jag är trött också. Kanske ska vila lite och sedan bita i det sura. Har nyss pratat med Amanada och jisses vad roligt det var. Jag kan ibland sitta och fundera på när jag har hunnit med alla hysteriskt roliga saker som jag faktiskt gjort och hunnit träffa allt folk som jag idag kan tänka på och le för mig själv. Massa kul kom vi fram till i varje fall. Kom också fram till att vi umgicks varje dag i princip i 10 år bannemej. Från det att vi målade teckningar och sålde till grannarna till det att vi var kalasfulla på nån fest nån stans.
Men nu låter jag ju som Lisbeth här, kan någon skaka om mig och berätta för mig att jag bara är 21, tack?
Nu ska jag ta igen mig lite och sedan blir det att tolka lagen.
Hejs svejs.

Vad gör man?

När det är -30 är det inte mänskligt att sätta fossingarna utanför dörren. Jag klarar mig, eftersom jag kan klä mig därefter men hundarna, har sina täcken men tassarna försyryser dom verkligen. Så tråkigt det är eftersom det är fint ute och isen är tjock nog nu. Men men, vi vilar oss i form i stället, myser oss trötta!
Till veckan ska jag till Karlstad och det ser nog både jag och vovvarna fram emot lika mycket. Som tur är är det nästan 10 grader varmare där, så hundarna kommer tycka det är helt ok att vara ute då. Men förmodligen kommer vi väl satsa på samma sak då, det vi är bäst på, att vila oss lite.


Sibip och Wille..


Min ex selemente och Wille, kalasmys i soffan.

Vill kunna gå ut, men det är ett för stort krav känns det som. Både jag och hundarna kommer vara lönnfete och ha askass kondition när själva soldaten kommer hem. Dessutom hostar jag och snorar.
Jag ska göra ett tappert försök att ta mig till isen med mina små kyklingar senare, runt två tiden och hoppas på att det blivigt något bättre.
Tack och hej.


Helt slutt.

Men kör nön, är helt slut bannemej. Kom hem nu, halv fem på eftermiddagen och åkte vid halv åtta i morse. Var till Örebro med handleden. Jag hade gjort stora framsteg och hade i stort sett fullgod rörlighet på vissa håll. Men visst går det att förbättra vissa delar. Vägen dit och hem, mellan Storfors och Hagfors, gick väl sådär. Alltså, man fick smyga fram. Knappt plogat och inte ett sandkorn så till och med jag med fyrhjulsdrift och splirrans nya däck for åter och fram på vägen. Tog ju hur lång tid som helst. Dessutom var jag svintrött på vägen dit, innan jag fick kaffe på Max. Men men, hem kom jag och jag han dessutom fixa massa tråkiga saker i Hagfors också.
Nu är det mys som bara den. Nyponsoppa och smörgås efter tuppluren.
Hejs.

Träning.

Har varit i ridhuset idag och tränat med min ena rackare till vovve. Den andra var hos svärmor och svärfar och blev lite ompysslad. Han vad hysterisk när jag tog fram klickern och en näve godsaker. Hoppade och skrek så glad han var. Han var en riktig nackknäckare idag som vägrade släppa kontakten, till mattes stora glädje!
Och nu mina vänner sover han! En mycket efterlängtad syn, då man själv mår som fisken när man ser hur nöjd han är med tillvaron. Han har inte rest sig för att följa efter mig eller stirrat på mig en sekund sen vi kom hem.

Såhär, fast modell större. Har inget annat kort på honom när han sover. Konstigt. :)

Nu ska jag gå upp och mysa med mina vovvar, kanske läsa lite i min bok och sedan toksova. Är alldeles för trött för mitt eget bästa. I morgon är det Örebro som gäller, ska dit med min handled - igen. En hemlis är att mina vovvar sover i sängen, på ett gammalt överkast och det är absolut skitmysigt! Min sambo går i taket nu, fast det gör inget. Han hinner lugna sig och vänja sig vid tanken innan maj månad! ;)
Vi saknar dig allt - även Farrax vet du.


Ljusare tider, tack.

I morgon inträffar något som en av mina vovvar kommer älska. Träning i ridhuset här i Uddeholm. Han tar knäcken på mig här hemma. Han behöver verkligen få slita ut skallen lite. Knycker strumpor ur tvättkorgen som han biter sönder, tar vantarna som jag av ful ovana lägger på byrån i hallen och bara går och smådricker vatten i brist på annat att göra. Stirrar på mig med förväntansfulla ögon. Men i morgon ska jag säga, ska han få så det räcker. Tyvärr längtar jag redan till vår, speciellt med tanke på allt jobbigt som är under denna månad. Värst är att min lilleman ska kastreras (jag pratar om den fyrbenta).

Svansen går som tusam, men fokus trots allt..


En fin dag med fint sällskap. :)

Jag förstår inte att jag envisas med att titta på dessa bilder, när jag vet hur mycket jag längtar till fina spårmarker helt utan snö! Bra mysigt med vinter, men det finns ju en nackdel, och den vet vi alla.
Nu ska jag försöka sussa lite, vända rätt mitt dygn efter allt påhitt som varit den senaste tiden. Jag ska även bestämma mig för vad som skall tränas i morgon.  
Hejs.


Jajjemen.

God fortsättning gott folk. Det har varit roliga dagar men just nu mår jag som jag förtjänar, svintrött. Men jisses, vad gör det om hundra år. Hade fruktansvärt kul. Trodde nyår skulle bli lika taskigt som det alltid är men jag får nog ändra min inställning.
Nu är det till att komma tillbaka till vardagen som gäller. Ska läsa lite innan jag hoppar i bädden, samt få i mig något vettigt att äta. Mitt hem är något uppochner så jag bör ta tag i det också. Men jag har ingen ork riktigt. Ska ta min dos av Lisa Ekdahl och sedan se om jag möjligetvis kan fixa något av alla dessa valmöjligheter som föreligger.
Jaja, själv håller jag en tumme för ett aktivt år 2010 med massa träning av hund! Hoppas på att få se fler som tänker i samma bana som jag!

Två söta..


Tre små råttor..


Matar pippisarna..




Lite bilder från fina dagar innan man frös fast i soffan, mer eller mindre!
Nu blir det att röra på dököttet. Hej då.